Villa San Rocca
IMG_4732.jpg
IMG_4776.jpg
IMG_4766.jpg
IMG_4693.jpg
IMG_4665.jpg

Villa San Rocco

Een korte geschiedenis van Villa San Rocco. De villa was gebouwd als een klooster in de 14de eeuw. De villa ligt op een van de oudste pelgrim routes naar Rome en bood rust voor de vermoeide pelgrims. De Heilige Rocco verbleef in Benabbio om de armen te helpen en om deze reden werd de villa vernoemd ter ere van zijn liefdadigheid.

In 1688 kocht een rijke familie uit Lucca het klooster en maakte er een familievilla van in Barokke stijl. In 1960 stierf de laatste telg uit deze familie en werd de villa geschonken aan de Carlo del Prete stichting, en werd het een weeshuis tot 1990.

Hierna stond het jaren leeg. In 2004 werd de villa gekocht door de Engelsman Jonathan en hij heeft de villa geheel gerenoveerd en daarmee laten terugkeren naar het vroegere gebruik als familiehuis in de authentieke prachtige Barokke stijl.

De villa staat nu al 10 jaar bekend als een gezellige, bijzondere, stijlvolle en creatieve villa waar gastvrijheid en inspiratie het belangrijkst zijn. Jaarlijks terugkerende gasten zijn beroemde Amerikaanse fotografen, internationale yoga leraren, kunstenaars om met hun leerlingen een inspirerende week te beleven. Er zijn tien slaapkamers met elk een eigen thema en en-suite badkamers. 

Villa San Rocco is opnieuw een glorieuze prive villa met tien sfeervolle slaapkamers voorzien van badkamer met een eigen unieke thema. Een zembad tussen de olijfbomen met uitzicht over de bergen. En renaissance ingesloten tuin met zithes en lange eettafel. 

We bieden ruimte voor families, koppels, retraites, conferenties, cursussen en workshops. Voor een familiebijeenkomst, een bruiloft of een reunie met een groep vrienden. Maar ook voor echtparen, gezinnen, gedurende de zomermaanden als er geen groepen zijn. 

 

Er is een prachtige ruime yogastudio, ruimtes voor workshops, een mooie klassieke Italiaanse ontvangstruimte, een ommuurde renaissance tuin, een zwembad tussen de olijfbomen, een prive kapel om een huwelijk in te zegenen of te mediteren.

We hebben ruimte voor in totaal twintig gasten. De Italiaanse koks koken met voornamelijk biologische, lokale producten en ze komen ieders dieet wensen tegenmoet, mocht u wensen te dineren in de villa. 

Op loopafstand bevinden zich wandelpaden en een winkeltje.

U zult een geheime onbekende hoek van Toscane ontdekken, waar u nog vaak naar zal willen terugkeren!

IMG_4734.jpg
IMG_4702.jpg
IMG_4697.jpg
IMG_4688.jpg
IMG_6689.jpg
IMG_4736.jpg
IMG_4677.jpg
IMG_4666.jpg
IMG_4676.jpg
IMG_4722.jpg